ŠIBAL – Šikulovy hledačky po Uherském Hradišti a okolí

Zveme vás na trochu jinou procházku po Uherském Hradišti a okolí, na kterou může vyrazit kdokoliv a kdykoliv (samozřejmě za dodržení aktuálních epidemiologických opatření). Postupně pro vás připravujeme několik tras hledaček, na nichž budete plnit úkoly, šifry a zjišťovat fakta, které vám pomohou vyluštit tajenku a dovedou vás k cíli – odměně. Odměnou pro vás bude originální sběratelská placka, kterou si můžete vzít na památku. S hledáním odměny však není dobré váhat, protože bude přístupná vždy jen u aktuálně vydané hledačky po dobu jednoho měsíce. Pak si trasu můžete projít také, ale už na vás nebude čekat nic na památku. Délka trasy se různí podle tématu, ale není víc než pár kilometrů – maximálně šest.

Během hry dodržujte všechna aktuální nařízení a hygienická pravidla. Děkujeme.

Než vyrazíte, vytiskněte si průvodce hledačkou se šiframi, nápovědami a vším potřebným – bez něho to nepůjde.

Přípravu hledaček děláme ve spolupráci s ICM Uherské Hradiště. Děkujeme.

Veselé cvičení se zvířátky – prodlouženo do konce června 😉

Místem naší sportovní procházky se zvířátky bude Kunovský lesopark. Zde jsou vyznačená stanoviště, na kterých budete plnit jednotlivé pohybové aktivity. Po stanovištích nás budou provázet jednotlivá zvířátka. Při plnění úkolů budete potřebovat kartičku, kterou naleznete níže. Do ní si zaznamenávejte, jak se vám dařilo jednotlivé úkoly plnit. Také si na každém stanovišti opište písmenko do tajenky.

Průvodce hledačkou: VESELÉ CVIČENÍ SE ZVÍŘÁTKY 

Kde létá bourovec

V dubnu se slaví mezinárodní Den Země a i my společně vyrazíme do přírody. Hledačka nás zavede na Rochus, kde se projdeme se po místních cestičkách. Stezkou nás budou doprovázet fotografie detailů, které cestou budete hledat. Ke každému nalezenému místu se váže jedna otázka. Jakmile projdete celou trasu a vyluštíte tajenku, zjistíte, kde jsme pro vás tentokrát poklad s plackami ukryli.

Průvodce hledačkou: KDE LÉTÁ BOUROVEC

Oprášené stopy slávy

Vydejte se po stopách zajímavých a významných, ale tak trochu zapomenutých osobností, které v Uherském Hradišti žily, tvořily, či se tu narodily. Dovíte se určitě něco, co jste nevěděli a budete překvapeni jací lidé s naším městem spojili své životy. Tak vytisknout průvodce hledačkou a s chutí do toho :).

Průvodce hledačkou: OPRÁŠENÉ STOPY SLÁVY

Poznámka pro hledače: Všechny informace k získání odměny naleznete v průvodci.

Šibalovo koledování

Náš Šibal při koledě poztrácel z košíku 12 vajíček, která se mu rozkutálela po Masarykově a Mariánském náměstí, Zelném trhu
a spojovacích ulicích (ulice Prostřední a Protzkarova). Tvým úkolem je vajíčka najít, odpovědět na otázky a vyluštit tajenku.

Průvodce hledačkou: ŠIBALOVO KOLEDOVÁNÍ